MODULAIRE RE-INTEGRATIEDIENSTEN

modulaire-reintegratiediensten-foto

HET DOEL?

Als je een grote afstand tot de arbeidsmarkt hebt, is het niet altijd vanzelfsprekend om direct een re-integratietraject op te starten. Soms is deze stap te groot. Voor deze groep heeft het UWV de modulaire re-integratiediensten bedacht. Het doel is om ervoor te zorgen dat je kunt starten met het traject Werkfit of het traject Naar Werk.

WAT GA JE DOEN?

De modulaire re-integratiediensten bestaan uit vier modules (los én in combinatie met elkaar in te zetten) en zorgen ervoor dat we nog meer tijd en uren hebben om mensen echt goed te kunnen helpen.

  1. Participatie interventie; wij ondersteunen jou bij het doorbreken van je sociaal isolement, zodat je weer mee doet aan de maatschappij en je de stap naar de arbeidsmarkt durft te maken.
  2. Bevorderen maatschappelijke deelname; wij helpen je bij het versterken van jouw motivatie, zelfvertrouwen en zelfbeeld, bij het leren grenzen stellen en ook bij (de eerste voorzichtige opbouw van jouw fysieke en psychische belastbaarheid. Hierdoor verbetert jouw persoonlijke effectiviteit.
  3. Praktijkassessment; samen met jou brengen we jouw kwaliteiten en vaardigheden in kaart. Dit gaan we doen door middel van (persoonlijke) gesprekken en eventuele testen. Tijdens deze gesprekken zullen wij je ook leren de risico’s en hindernissen op tijd te herkennen en hoe je deze het best kunt oplossen.
  4. Begeleiding bij scholing; om weer een stap dichter bij de arbeidsmarkt te komen is het soms nodig om weer de schoolbanken in te gaan.
  5. Onze coaches helpen je om je studie succesvol af te ronden.

VOOR WIE?

Voor mensen die arbeidsvermogen hebben en een arbeidsongeschiktheidsuitkering (Wajong, Wia, Wao) of Ziektewetuitkering ontvangen.

Onze expertise richt zich op (oud) werknemers van luchtvaartmaatschappijen, luchthavens en toeristische bedrijven. Samen met een team van professionals zorgen we voor een re-integratietraject waarin deze werknemers het beste uit zichzelf halen.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search